Info

Integration I Praktiken

Sahars podcast Integration i praktiken berör ämnet integration, mångfald och kulturmöten från olika perspektiv. Sahar intervjuar samhällsprofiler och experter i olika områden för att diskutera olika aktuella ämnen inom området integration. i Sahars podcast finner ni även berättarserien Människors Historia som har beviljats Röda Korserts Operation Innovation 2017. Podden har vunnit SLLs pris för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism 2019.
RSS Feed
Integration I Praktiken
2019
December
September
May
April
March
February
January


2018
November
October
September
July
May
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
April
March
February


2016
December
July


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: September, 2017
Sep 13, 2017

Sahar Almashta VD för SA Knowledge Exchange intervjuar Galaxia Elias som har hunnit starta eget bokförlag TootaPen efter bara fyra år i Sverige. I samtalet diskuteras vikten av att politikerna pratar klart språk och blir tydliga ledare, samt om att se nyanlända som överlevare istället för offer. Vi pratar om att integrationen är båda individens och samhällets ansvar och om konsekvenserna av missbruket av rasistkortet, samt om vikten av att lära oss samtala med varandra.

Producent och tekniker: Sahar Almashta

Sep 3, 2017

Sahar Almashta VD för SA Knowledge Exchange intervjuar de två arbetsrättsjuristerna, Martha Gurmu och Tomas Sandström. I samtalet diskuteras bl.a. om varför begreppet andra generationens invandrare är märkligt och vikten av att själv välja när man är svensk. I samtalet gör vi även ett försök att utkristallisera begreppet rasism respektive religionsfrihet och hur dessa två begrepp kan påverka arbetsgivaren och arbetstagaren i arbetslivet. Juristerna påpekar även vikten av att landets lagar, förordningar och föreskrifter gäller för alla.

Sep 3, 2017

Sahar Almashta VD för SA Knowledge Exchange återkommer med en ny intervju med Tomas Sandström, förhandlingschefen i Praktikertjänst. Den här gången handlar inslaget om det offentliga och privata rummet och om förhållandena som råder på den svenska arbetsplatsen. Vi pratar om mänskliga rättigheter och hur de fungerar i praktiken i de tre "rummen", allt inom ramen för projektet  ”Integration i Praktiken”.

 Tekniker: Ludvig Sellebråten

Sep 3, 2017
Sahar Almashta VD för SA Knowledge Exchange intervjuar Qaisar Mahmood som är författare till flertaler böcker, bland dem boken Jakten på Svenskheten.
 
Samtalet berör flera frågor som till exempel vad svenskheten egentligen är samt hur olika generationer av migranter tänker på och relaterar till sin gamla kultur i förhållande till den svenska.
 
Behövs incitament för att lära sig svenska språket? Är våra språkkrav för höga?
Vi har idéer om svenskheten, människans identitet och även om vad själva integrationen är. Är dessa idéer föränderliga? 
Samtalet med Qaisar berör även frågor som tillhörighet, gemenskap och identitet. Är kultur och identitet statiskt? Är det antingen eller?
 
Tekniker: Ludvig Sellebråten
Sep 3, 2017

Sahar Almashta VD för SA Knowledge Exchange intervjuar Maureen Hoppers. Samtalet handlar bland annat om saker som gör Sverige annorlunda jämfört med många andra länder, om krocken mellan kollektivismen som människorna har med sig med den unika individualismen som råder i Sverige, samt om hur skev kan synen på mångfald, inkludering, nya svenskar och att vi borde bredda bilden på normen. 

 

Tekniker: Sahar Almashta

Sep 2, 2017

Sahar Almashta VD för SA Knowledge Exchange intervjuar Rani Kasapi som är kulturchef i Botkyrka kommun. I samtalet berättar Rani om vikten av berättandet för kultur och integration, men också för att vi alla ska veta mer om varandra, öka förståelsen och kunna se helheten. Här spelar konst och kultur en viktig roll då det ger oss tillgång till olika berättelser i olika format. Vi blir människor och inte objekt. 

Producent och tekniker: Sahar Almashta

1