Info

Integration I Praktiken

Sahars podcast Integration i praktiken berör ämnet integration, mångfald och kulturmöten från olika perspektiv. Sahar intervjuar samhällsprofiler och experter i olika områden för att diskutera olika aktuella ämnen inom området integration. i Sahars podcast finner ni även berättarserien Människors Historia som har beviljats Röda Korserts Operation Innovation 2017. Podden har vunnit SLLs pris för arbetet mot främlingsfientlighet och rasism 2019.
RSS Feed
Integration I Praktiken
2019
December
September
May
April
March
February
January


2018
November
October
September
July
May
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
April
March
February


2016
December
July


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2018
Nov 22, 2018

Teshome

Sahar Almashta VD för SA Knowledge Exchange intervjuar Teshome Wondimu, grundaren av organisationen Selam. I samtalet berättar Teshome om idén som ligger bakom Selams succé och hur han gjorde för att bryta rådande kultursegregationen i Sverige. Teshome berättar även  om sina minnen av första tiden i Sverige och hur han kände att det var Etiopien han hamnat i när han kom till Sverige. Finns det nycklar till att lyckas i det nya landet?

Tekniker och producent: Sahar Almashta

Nov 1, 2018

Jacek berättar om sina barn- och ungdomsminnen från Polen och om ett särskilt scenario från femårsåldern då hans pappa släppts ut från fängelse. Han minns hur skamligt det kändes att ha sin oskyldige far i fängelset. Jacek berättar om hårda lärarna och strikta uppfostran man hade på den tiden. Han berättar även om det som fascinerade honom första året i Sverige. Hur brukar man förhålla sig till hemspråket i blandade äktenskap och hur påverkas barnen av det? Hur har det gått för Jacek i Sverige? Är man polack eller svensk om man har levt mer än 36 år i Sverige?

Tekniker, text och producent: Sahar Almashta

 

1